home > blog > predictive profilers gezocht voor rijksmuseum amsterdam

Predictive Profilers Gezocht voor Rijksmuseum Amsterdam

Wil jij Predictive Profiler worden in het Rijksmuseum?

Over ArtSecure

ArtSecure is een onderdeel van SoSecure en is een gespecialiseerde beveiligingsorganisatie in de museale sector die de proactieve beveiligingsmethodiek Predictive Profiling in Nederland kwalitatief heeft ontwikkeld. Door het inzetten van de methodiek kunnen wij afwijkend gedrag in een vroegtijdig stadium ontdekken en de juiste interventie toepassen om incidenten te voorkomen.

Rijksmuseum

Wij zijn al in 2002 gestart om in samenwerking met het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum de museale beveiliging te veranderen van reactief naar proactief beveiligen. Anno 2014 is deze methodiek doorontwikkeld van een proactieve beveiliger naar Predictive Profiler die de methodiek op Post HBO niveau kan uitvoeren.

Er wordt meer van u verwacht, u wordt blijvend opgeleid en getoetst op uw alertheid en kennis. Daarom leiden wij u op met het officiële Post HBO Diploma Predictive Profiling Theorie en het Diploma Security Profiler waar u de vaardigheden leert van een profiler.

Het ligt zelfs in uw mogelijkheden om gecertificeerd te worden als Certified Security Profiler. U mag dan de letters CSP achter uw familienaam dragen.

Wij zoeken nu voor het beveiligen van het Rijksmuseum in Amsterdam Predictive Profilers.

Predictive Profilers

Functie omschrijving

In deze functie bent u verantwoordelijk voor het onderkennen en analyseren van afwijkend gedrag van doelgroepen en het desgewenst nemen van gepaste maatregelen ter voorkoming van calamiteiten en incidenten.

Tot de werkzaamheden behoren onder meer het observeren en volgen van doelgroepen, het herkennen en beoordelen van veiligheidsrisico’s en het identificeren van verdachte indicatoren en koppelen aan bekende modus operandi binnen het proactieve proces van informatie gestuurde beveiliging.

Daarnaast verzamelt u informatie en neemt preventieve maatregelen door het (non) verbaal communiceren met bezoekers die afwijkend gedrag vertonen en het daarmee onderkennen en voorkomen van risico’s en dreigingen voor de organisatie, de collectie en de bezoekers van het Rijksmuseum. Uiteraard staat u als gastheer ook (potentiële) museumbezoekers te woord en verstrekt u informatie over het museum als bijdrage aan een optimale dienstverlening.

Kenniscentrum Security Intelligence

U vormt een belangrijk onderdeel in het proces van informatie gestuurd beveiligen. U ontvangt geanalyseerde  sectorale Intelligence vanuit het Kenniscentrum Security Intelligence.

U wordt ingezet in de Red Teaming Groep Nederland en gaat als Red Teamer zelf ervaren wat afwijkend gedrag met u doet,  en u ondergaat ook zelf Red Teaming oefeningen.

Vereisten

 • Minimaal HBO werk en denk niveau of een afgeronde HBO opleiding
 • Aantoonbare ervaring met deze taken in semi openbare ruimten
 • Mondeling vaardig in de Engelse taal
 • Fysiek goede conditie

Met name ervaren Politie medewerkers, douanemedewerkers van Schiphol en Koninklijke Marechaussee grensbewaking Schiphol of IVK studenten worden uitgenodigd om te solliciteren.

Een Profiler beschikt over de volgende competenties:

 • Sociaal vaardig
 • Tactvol communiceren
 • Samenwerken
 • Zelfstandig in het nemen van besluiten
 • Motiveren
 • Zelfvertrouwen
 • Extravert
 • Flexibel in denken

Voor deze functie wordt bij aanvang van de sollicitatie een persoonlijkheids- en een integriteitstest afgenomen waarin deze competenties worden getoetst. Als je solliciteert dan geef je daarvoor toestemming.

De opleiding voor deze functie start in september 2014. We verwachten dat je vanaf deze maand beschikbaar bent.

Arbeidsvoorwaarden

Er wordt meer van u verwacht; Het salaris is daarom ook boven de marktconform en is afhankelijk van de opleiding en ervaring. Aanstelling geschiedt voor de duur van één jaar, waarna in beginsel verlenging kan plaatsvinden voor tweemaal één jaar. Vervolgens zal – bij ongewijzigde bedrijfsomstandigheden en goed functioneren – het dienstverband worden omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Sollicitaties

Een complete sollicitatie is:

 • Een sollicitatiebrief waarin u uitlegt waarom u geschikt denkt voor de functie
 • plus je CV mét pasfoto + motivatiebrief verzonden aan info@artsecure.nl o.v.v. Predictive Profiling

De sluitingsdatum is 1 september 2014

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de heer  L. van der Plas telefoonnummer 023-7114520.

Interesse en blijf op de hoogte

Wil je meer weten over de methodiek vraag dan HIER ons kennisdocument aan

Wordt lid van onze Linkedin groep Kenniscentrum Security Intelligence.