home > blog > artsecure trots op de nominatie van emile broersma security professional 2014 rijksmuseum

ArtSecure trots op de nominatie van Emile Broersma Security Professional 2014 Rijksmuseum

 

ArtSecure is trots op de nominatie van Emile Broersma (links op de foto) tot security professional van het jaar 2014. Het begon allemaal met onze samenwerking in 2002 met de introductie van de OGRI training, dat een voorloper was voor proactieve beveiliging. Hiermee werd de trend in Nederland gezet van reactieve naar proactieve beveiliging. Beveiligingsbedrijven in Nederland waren nog zeer terughoudend om de proactieve visie toe te laten in het reactieve vaste patroon van hun beveiliging. 

Museumbeveiliging

De OGRI training werd goed ontvangen en werd zelfs in het functieprofiel van het Van Gogh Museum als functie eis opgenomen. Ondertussen is de OGRI training de standaard in de erfgoed sector geworden. In 2011 werd aan SoSecure en ArtSecure gevraagd om mee te doen aan een onafhankelijk en wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door TNO naar de competenties van een proactieve beveiliger.

Met het ontwikkelde profiling assessment, worden wij in staat gesteld om vooraf vaststellen welke medewerkers beter dan anderen het afwijkende gedrag kunnen herkennen. Het profiling assessment is de kwaliteitsborging dat het Rijksmuseum te Amsterdam de juiste medewerkers voor Predictive Profiling kan selecteren. 

Visionair

De visie die Emile Broersma heeft op proactieve beveiliging, en zijn investering in het onderzoek van TNO getuigt van een visionaire kijk op beveiliging. ArtSecure en het Kenniscentrum Security Intelligence ontwikkelen samen met Emile Broersma de informatiesturing voor het proactieve beveiligingsproces.Wij zullen binnenkort meer publiceren over informatiesturing, praktijkgestuurde wetenschap en sectorale intelligence analyses.

ArtSecure is  trots dat wij Emile Broersma en het Rijksmuseum hebben mogen ondersteunen bij de implementatie van Predictive Profiling en Red Teaming in het Rijksmuseum in Amsterdam en feliciteren hem van harte.

Zijn nominatie voor de titel VBN Securityprofessional van het Jaar gunnen wij hem dan ook zeer. Deze titel, die uitgereikt wordt door de Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland tijdens de SSA Conference op 5 juni 2014, onderscheidt een securityprofessional voor zijn of haar bijdrage aan de professionalisering van het securityvak.

Emile Broersma is genomineerd vanwege zijn grootschalige hervormingen bij het Rijksmuseum, waar de beveiliging onder zijn leiding een nieuwe methodiek eigen heeft gemaakt. Deze methodiek, Predictive Profiling genaamd, is onderscheidend vanwege het proactieve en open, klantvriendelijke karakter: bezoekers van het Rijksmuseum worden dankzij de inzet van dhr. Broersma nauwelijks nog geconfronteerd met beveiligingsmaatregelen. Dit, terwijl het veiligheidsniveau tegelijkertijd verbeterd is.