home > blog > video diefstal kruithoorn uit mas en casus schielandhuis

Video diefstal Kruithoorn uit MAS en Casus Schielandhuis

 

Deze week werden beelden vrijgegeven van twee recente kunstdiefstallen uit twee musea. Op woensdag 16 maart werd uit het Schielandhuis een waardevol antiek pistool gestolen. Afgelopen donderdag 26 mei werd uit het nieuwe Museum aan de Stroom MAS (B) een antieke kruithoorn tamelijk eenvoudig meegenomen.

Hieronder staan de twee zaken beschreven in facts & beeld. 

Casus 1

Op donderdag 26 mei werd in het nieuwe Museum aan de Stroom een kostbaar object gestolen. Het betrof een zogehete antieke kruithoorn die op de 4e verdieping (los) aan de tentoonstellingswand hing.

De museumdiefstal werd gefilmd door de bewakingscamera's. De Belgische Federale Politie heeft de beelden vrijgegeven in hoop tips binnen te krijgen van de kunstroof.

De eerste verdachte is de oudere man met witgrijs haar. Hij draagt in het begin van het filmpje een sportieve rode jas met zwarte voering, een hemd met korte mouwen met verticale lijnen, een grijze of beige broek en lichte schoenen. Hij droeg tevens een grote rugzak op de rug.

De tweede (mogelijke) verdachte is de vrouw met donker haar en zwarte kleding met witte sportieve schoenen. Ze droeg verder een zwarte jas met capuchon, zwarte broek en ze had een sjaaltje om haar hals met daarin de kleuren wit en rood.

De verdachten kwamen rond kwart voor 3 binnen. Om half vier nam de man de kruithoorn van de tentoonstellingswand waarna hij haastig het museum verliet.

Bron: Belgische Federale Politie

http://www.polfed-fedpol.be/ops/ops_waardevoldetail_nl.php?RecordID=27

 

Casus 2

Op woensdag 16 maart bezoekt een groep van 6 mannen en 2 vrouwen het Schielandhuis aan de Korte Hoogstraat in Rotterdam waarin het Museum Rotterdam gevestigd is. Iedereen gaat zijn eigen weg.

Wanneer 1 van de mannen eenmaal alleen in 1 van de zalen is buigt hij over een schot heen en pakt een antiek pistool van tafel. Hij bekijkt het aandachtig, steekt het achter zijn broeksband en loopt er uiteindelijk zo het museum mee uit.


 

Bron: AVRO Opsporing Verzocht