home > blog

Museumbeveiligers geselecteerd door profiling assessment TNO

Selectie en training van museumbeveiligers

In opdracht van het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum en Sosecure heeft TNO onderzocht welke competenties voorspellen of iemand geschikt is voor het herkennen van, en het correct reageren op afwijkend gedrag in een museale context. Nog niet eerder is onafhankelijk onderzoek gedaan naar competenties van deze vorm van proactief beveiligen. Het onderzoek laat zien dat relevante werkervaring in het veiligheidsdomein, naast andere kenmerken, zoals een positieve teamoriƫntatie, zelfvertrouwen en een extraverte persoonlijkheid, belangrijke voorspellers zijn van toekomstig functioneren als veiligheidsprofessional. Het beveiligingsbedrijf SoSecure gebruikt de kennis bij de selectie en training van nieuwe museumbeveiligers, of zoals deze tegenwoordig worden genoemd: security profilers.

veilige_maatschappij_2000.jpg

Meer weten vraag het Kennisdocument Security Intelligence aan; info@SoSecure.nl 

SoSecure Keynote speaker op het internationale ART meets SECURITY congres in Brugge

 


Op 19 maart 2015 bezochten Dick Drent en Neal Conijn namens SoSecure de "Art meets SECURITY international conference on art related security" in de Oude Sint Jan in Brugge om op te treden als keynote speakers.

 

ZKH Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau Van Vollenhoven reikt diploma Predictive Profiling uit in het Rijksmuseum

Op woensdag 16 juli 2014 hebben speciaal geselecteerde medewerkers van het Rijksmuseum en het Van Gogh museum het Diploma Security Profiler uitgereikt gekregen uit handen van ZKH Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau Van Vollenhoven, Voorzitter van de Vereniging Beveiligingsmanagers Nederland (VBN).

Aan de opleiding tot Security Profiler ging een intensief werving- en selectietraject vooraf om de beste kandidaten voor het Rijksmuseum Amsterdam en het Van Gogh Museum te selecteren.