home > blog

Museum Profilers gezocht

  http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/style/images/vgm_logo_mosterd.png

Het Van Gogh Museum in Amsterdam is een organisatie in beweging. Typerend is dat het management in samenspraak met de medewerkers activiteiten ontwikkelt om uitvoering te geven aan de missie: het Van Gogh Museum maakt het leven en werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen om hen te verrijken en inspireren. Met alleen al een jaarlijkse bezoekersstroom van gemiddeld anderhalf miljoen mensen uit binnen- en buitenland is dit een forse uitdaging.


De afdeling Beveiliging is één van de ondersteunende diensten die het Van Gogh Museum nodig heeft om goed te kunnen blijven functioneren. Voor deze afdeling zijn we dan ook op zoek naar 7 medewerkers voor de functie van:

Profiler (m/v)
24 of 36 uur per week

Functie
In deze nieuwe functie ben je verantwoordelijk voor het onderkennen en analyseren van afwijkend gedrag van doelgroepen en het desgewenst nemen van gepaste maatregelen ter voorkoming van calamiteiten en incidenten. Tot de werkzaamheden behoren onder meer het herkennen en beoordelen van veiligheidsrisico’s en het observeren en volgen van doelgroepen. Door klantvriendelijke interventietechnieken onderken jij in een vroegtijdig stadium een mogelijke dreiging en zorg je dat de dreiging stopt. Daarnaast vergaart de profiler ook informatie en neemt hij /zij preventieve maatregelen door (non)verbaal te communiceren met bezoekers die afwijkend gedrag vertonen. Daarmee onderkent en voorkomt de profiler risico’s voor de organisatie, de collectie en de bezoekers van het museum.  

De werkzaamheden worden 7 dagen per week in roosterdienst uitgevoerd. Variërend van 08.45 tot 18.15 uur en op vrijdagavond tot 22 uur.

Functie-eisen

  • Minimaal een afgeronde relevante MBO opleiding
  • Minimaal vier jaar aantoonbare ervaring met deze taken in semi openbare ruimten (bijv. bij de douane of de marechaussee op Schiphol)
  • Goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels
  • Woonachtig binnen een straal van 20 km van het museum in verband met de roosterdiensten


Competenties
Een profiler moet beschikken over de volgende competenties:

  • Sociaal vaardig     
  • Tactvol communiceren
  • Samenwerken
  • Zelfstandig in het nemen van besluiten
  • Motiveren
  • Extravert
  • Flexibel en creatief


Ons aanbod

Het betreft één contract van 24 uur per week en zes contracten van 36 uur per week, allen voor de duur van zes maanden. Na zes maanden wordt deze nieuwe functie en het functioneren geëvalueerd. Bij continuering van deze functie en bij goed functioneren behoort een verlenging tot de mogelijkheden.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 1.897,- en maximaal € 2.275,- bruto per maand (ingedeeld in schaal 4) bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 2,75% eindejaarsuitkering. Bij bijzondere kennis of ervaring kan een arbeidsmarkttoeslag van toepassing zijn, waardoor het maximum brutosalaris uitkomt op € 2.550,-. De CAO voor verzelfstandigde Rijksmusea is van toepassing. Daarnaast kom je in aanmerking voor een vergoeding voor het verrichten van werkzaamheden in roosterdienst.

Informatie
Meer informatie over deze functie kun je verkrijgen bij Gérard Elshoff, Hoofd Beveiliging, tel. 020-570 5233 of Leen van der Plas, ArtSecure, 023-7114520 of Lvanderplas@artsecure.nl. Sollicitatiebrief met CV en pasfoto kun je uiterlijk op 5 december 2013 per e-mail sturen aan: hrm@vangoghmuseum.nl, o.v.v. vacaturenummer 049 en je naam.

Voor deze functie wordt een profiling assessment afgenomen waarin onder andere de vermelde competenties worden getoetst. Als je solliciteert dan geef je daarmee aan akkoord te zijn met deze procedure. De opleiding voor deze functie start 3 februari 2014. We verwachten dat je vanaf deze maand beschikbaar bent.

Op 10 december krijg je bericht of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek op 12 of 13 december 2013. Het tweede gesprek is gepland op 23 of 24 december en het arbeidsvoorwaarden gesprek is gepland op 27 december 2013.

Op de website van SoSecure kun je meer lezen over Predictive Profiling en Red Teaming. Er zijn gratis whitepapers over Predictive Profiling en Red Teaming te downloaden die een goede indruk geven van deze proactieve veiligheidsmethodiek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

18 jaar geƫist tegen hoofdverdachte kunstroof Rotterdam

Hoofdverdachte Radu Dogaru

De officier van justitie in Boekarest heeft vandaag 18 jaar celstraf geëist tegen Radu Dogaru, een van de hoofdverdachten van de diefstal van zeven schilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal. Dat bleek tijdens de rechtszaak over de kunstroof in de Roemeense hoofdstad. Zes verdachten staan terecht, van wie een andere hoofdverdachte nog voortvluchtig is. Deze Adria Procop zou samen met Dogaru de doeken uit het museum hebben weggehaald.

Een witte vlek markeert de plek waar een van de gestolen schilderijen hing.

De rechter heeft het proces weer opgeschort. Hij wil eerst nog zelf een aantal getuigen gaan horen. De rechter wil op 3 december verder gaan. Het is niet duidelijk hoeveel getuigen hij oproept en of zij op die dag in de rechtszaal moeten verschijnen.

Wel gaf de rechter aan dat hij volgende week dinsdag, 26 november, de straf wil uitspreken voor Radu Dogaru. Hij heeft zijn rol volledig bekend en de rechter zei dat hij dat een helder verhaal vindt. Ondanks de hoge strafeis zei Dogaru's advocaat te verwachten dat zijn cliënt 7 jaar cel krijgt.

Moeder Dogaru ook verdachte
Eén verdachte is de moeder van Radu, Olga Dogaru. Zij wordt ervan beschuldigd dat ze gestolen werken heeft verstopt in haar huis. Ze heeft gezegd dat ze ook doeken had verbrand in maar trok die verklaring later weer in. Uit Roemeens onderzoek naar de asresten in haar kachel kwam naar voren dat daar doeken zijn verbrand. De advocaten bestrijden de resultaten van dat onderzoek. De mogelijke vernietiging van de werken komt in een ander proces aan de orde.

Advocaten willen prostituee horen
De advocaten willen ook een Roemeense prostituee die in Nederland woont, zelf als getuige horen. Zij heet Natasja en was een vriendin van Radu Dogaru. Zij is wel in Nederland ondervraagd in deze kwestie. Ook probeerden de advocaten dinsdag van de rechter gedaan te krijgen dat er aan het dossier documenten worden toegevoegd waaruit de originaliteit van de zeven gestolen schilderijen moet blijken. In hun verweer benadrukken zij steeds dat de beveiliging in het museum zo slecht was dat het om kopieën van de waardevolle kunstwerken moest gaan. De rechter wees die verzoeken af.